Wagyu met geroosterde Toma’muse tomaten

Wagyu met geroosterde Toma’muse tomaten

Wagyu met geroosterde Toma’muse tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500gram Toma’muse tomaten
  • 600gram Wagyu steak
  • Eetbare bloemen (Oost-Indische kers, Salie, vlier, …)
Deel op

Bereiding

  • Snij de Toma’muse tomaten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de gesneden Toma’muse tomaten op een bakplaat en laat roosteren voor 10 minuten.
  • Breng de biefstuk desgewenst op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Smelt de boter of Wagyu-vet in een verwarmde pan en bak de biefstuk rondom bruin.
  • Gaar de biefstuk 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  • Wikkel het in aluminiumfolie en laat het een kwartier rusten in een voorverwarmde oven op 60 °C.
  • Schik de Wagyu steak op het bord met afwisselend de gekleurde Toma’muse tomaten. Afwerken met eetbare bloemen
  • Tip: Heerlijk met handgesneden frietjes
  • Gerecht door Peter Vangenechten
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.