Vegetarische steak tartaar met Toma'muse tomaten

Vegetarische steak tartaar met Toma'muse tomaten

Vegetarische steak tartaar met Toma'muse tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bakjes Toma’muse
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout
  • 1 el sherry azijn
  • 5 el olijfolie
  • 4 gele Toma'color tomaatjes
Deel op

Bereiding

  • Toma’muse tomaten in vier snijden en zaadlijsten verwijderen maar apart bewaren.
  • Fijne blokjes snijden van het tomatenvlees.
  • Toma’muse blokjes aanbakken in olijfolie. Vocht laten verdampen en afkruiden met peper en zout en eetlepel mosterd.
  • Laat de blokjes uitlekken in een zeef en bewaar het vocht.
  • Mengsel laten afkoelen en kruiden met peper en zout.
  • Neem een dresseerring en vul deze met de Toma’muse blokjes. Goed aandrukken.
  • Dressing: 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sherry azijn, peper en zout, sap van tomaat en zaadlijsten.
  • Dit alles goed losroeren en dresseren op het bord.
  • Afwerken met groene kruiden en een geel tomaatje fijn gesneden.
  • Gerecht gemaakt door Alex Verhoeven
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.