Toma’muse bruschetta met jalapeno dressing

Toma’muse bruschetta met jalapeno dressing

Toma’muse bruschetta met jalapeno dressing

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 x 200 g Toma’muse tomaten
  • 8 sneden zuurdesembrood, gegrild
  • 250 g crème fraîche (zie tip)
  • Gegrilde limoen, voor het serveren
  • Dressing
  • 1 eetlepel uitgelekte gepekelde jalapeño
  • 1/4 kopje korianderblaadjes
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • 1/2 theelepel basterdsuiker
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
Deel op

Bereiding

  • Snijd de Toma’muse tomaten in de breedte in drie. Leg ze in een ondiepe schaal en kruid ze met zout en peper.
  • Meng alle ingrediënten van de dressing in een blender of een kleine keukenmachine en blend ze tot een glad mengsel. Schep er de tomaten op. Dek alles af en zet het 15 minuten opzij om te marineren.
  • Smeer een dikke laag crème fraîche op het zuurdesembrood en schep er de tomaten op. Serveer het gerecht met limoen.
  • Tip: U kunt de crème fraîche ook vervangen door zachte geitenkaas of roomkaas.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.