Toma’muse bruschetta

Toma’muse bruschetta

Toma’muse bruschetta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje Toma’muse tomaten
  • 1 ciabatta brood
  • ½ rode ui
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • ½ koffielepel gedroogde oregano
  • ½ koffielepel lookpoeder
  • Peper en zout
  • Rucola
Deel op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij het ciabatta brood in sneetjes van ongeveer 2 à 3 cm.
  • Leg ze op de bakplaat en besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Rooster deze 5 minuten in de oven tot ze lichtjes getoast zijn.
  • Snij de Toma’muse tomaten in blokjes en doe ze in een mengkom.
  • Maak de ui schoon en versnipper een halve rode ui. Voeg dit bij de tomaatjes in de mengkom.
  • Was de lente-ui en snij het uiteinde en de donkerste groen stengels weg. Snij de lente-ui fijn en doe deze ook in de mengkom.
  • Voeg 1 eetlepel extra vierge olijfolie en 1eetlepel balsamico azijn toe in de mengkom. Nadien afkruiden met oregano, lookpoeder, peper en zout. Meng alles onder elkaar.
  • Verdeel de tomatensalsa over de sneetjes ciabatta brood.
  • Schuif de bakplaat vervolgens nog voor 5 minuten in de oven zodat de salsa ook licht verwarmd wordt.
  • Neem de bruschetta’s uit de oven en verdeel ze over een houten plank of schaal.
  • Werk af met rucola.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.