Spaghetti Toma’muse met feta, olijven en rucola

Spaghetti Toma’muse met feta, olijven en rucola

Spaghetti Toma’muse met feta, olijven en rucola

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bakjes Toma’muse tomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 2 grote knoflookteentjes, geplet
  • 150 gram gemengde olijven, ontpit en grof gehakt
  • 250 gram feta
  • 60 gram rucola
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels Dijon-mosterd
  • 1 theelepel kristalsuiker
Deel op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  • Snij de Toma’muse tomaten dwars in drie en leg ze op een bakplaat.
  • Meng de olie, azijn, mosterd, knoflook en suiker. Giet dit mengsel over de tomaten.
  • Voeg de olijven toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de spaghetti in een grote kookpan met gezouten water, volgens de aanwijzingen, tot ze gaar zijn.
  • Voeg de Toma’muse tomaten samen met de afgegoten pasta in de grote kookpan.
  • Verkruimel de feta over het mengsel en voeg de rucola toe.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.