Oosterse curry met kip en Toma’tasty

Oosterse curry met kip en Toma’tasty

Oosterse curry met kip en Toma’tasty

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 Toma’tasty Tomaten
  • 500g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse coriander
  • 10g gember
  • 3 theelepels rode currypasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200ml kokosmelk
  • 300g jasmijnrijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
Deel op

Bereiding

  • Snipper de ui en plet de knoflook. Snij de Toma’tasty tomaten in kwartjes en schil en rasp de gember. Haal zoveel mogelijk kippenvlees van de bouten.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de kip 5 minuten aan. Verwijder de kip uit de pan, voeg een scheut olijfolie toe en stoof de knoflook en de ui. Voeg de rode currypasta en de geraspte gember toe en laat dit 1 minuut meestoven.
  • Voeg de Toma’tasty tomaten, de kip, de kokosmelk en de sojasaus toe en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. Voeg peper en zout toe naar wens.
  • Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer in een kom en werk af met verse koriander.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

De Toma’tasty is een cocktailtomaat met acht of negen vruchten. Deze variëteit heeft een fijne, friszoete, kruidige smaak. Ze zijn lekker sappig van beet en toch stevig van structuur.
De tomaten hebben een dieprode, glanzende huid. De vruchten hangen aan een mooie frisgroene steel. Door zijn rijke aromatische smaak is de Toma’tasty een sterke verbetering binnen het cocktailsegment.