Mosselen in Toma'amoris

Mosselen in Toma'amoris

Mosselen in Toma'amoris

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Toma’Amoris
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse kruiden naar smaak (bijv. basilicum, peterselie)
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Deel op

Bereiding

  • Spoel de mosselen grondig af onder koud water en verwijder eventuele baarden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Giet de tomatensaus in de pan en roer goed door. Voeg de verse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de mosselen toe aan de saus en dek de pan af. Laat de mosselen ongeveer 5-7 minuten koken, of tot ze allemaal geopend zijn.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

TOMA'AMORIS

Voor onze tomatensaus gaan we aan de slag met het idee uit grootmoederstijd waarin op het einde van een warme zomer de tomaten worden verwerkt tot sap en saus om de winter door te komen. In perioden van overproductie maken we heerlijke saus met tomaten die op hun toppunt zijn van smaak. Ook de tomaten met een minder perfect uiterlijk gaan mee in de pot.

Toma’Amoris is een rijke basissaus, krachtig van smaak en lekker smeuïg van textuur. De saus is goed geconcentreerd en daardoor niet zo lopend als vele sauzen. Het geheim? Een enorme hoeveelheid aan kerstomaatjes, recht uit de serres van Stoffels tomaten! Vrij van bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen.