Glutenvrij amandeltaartje met Toma’chef tomaten

Glutenvrij amandeltaartje met Toma’chef tomaten

Glutenvrij amandeltaartje met Toma’chef tomaten

Ingredienten voor 4 personen

  • 2 bakjes Toma’chef tomaten
  • 250g amandelmeel
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 1 theelepel lookpoeder
  • 350g ricotta
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 30g parmezaan
  • Gedroogde oregano
  • 1 zakje waterkers
  • Peper en zout
  • 1 handvol basilicum
Deel op

Bereiding

  • Snijd de Toma’chef tomaatjes doormidden en leg ze in een ovenschotel met de pitjes naar boven. Bestrooi met wat olijfolie, oregano, peper en zout. Zet het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden.
  • Meng het amandelmeel met de olijfolie (5 eetlepels), het water en het lookpoeder. Goed mengen met de hand of keukenrobot. Meng op het einde de bieslook eronder.
  • Vul een taartvorm met het deeg (ongeveer ½ cm dik) en prik er gaatjes in met een vork.
  • Zet het gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Laat het afkoelen in de taartvorm.
  • Meng de ricotta met de parmezaan en de Griekse yoghurt. Goed kruiden met peper en zout en voeg bieslook en oregano toe naar wens.
  • Vul de taartvorm hiermee op en leg de Toma’chef tomaatjes er bovenop.
  • Afwerken kan met wat basilicum en waterkers.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.