Gevulde Toma’gusto met kabeljauw en taboulé

Gevulde Toma’gusto met kabeljauw en taboulé

Gevulde Toma’gusto met kabeljauw en taboulé

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 Toma’gusto tomaten
  • 400g kabeljauw
  • 2 eetlepels halfgedroogde tomaten
  • 400g verse spinazie
  • 50g rucola
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 eetlepels groene en zwarte olijven
  • 250g couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Bouillonblokje
  • Peper & zout
Deel op

Bereiding

  • Snipper de ui en de knoflook fijn.
  • Snijd het hoedje van de Toma’gusto tomaten en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes.
  • Los een bouillonblokje op in 6 dl heet water.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de vis toe en bak ± 5 min aan elke kant.
  • Snijd de vis in stukken. Voeg de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder stoven tot de spinazie geslonken is.
  • Vul de tomaten met het mengsel en zet ze ± 15 min. in een voorverwarmde oven.
  • Overgiet de couscous met de hete bouillon en laat 10 min. afgedekt zwellen.
  • Maak de couscous los met een vork en meng er de olijven, de halfgedroogde tomaten en de rucola onder.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Eindelijk een grote tomaat met een heerlijke smaak! Met zijn uitzonderlijk friszoete, kruidige smaak profileert de Toma’gusto zich als dé ware smaaktomaat. Door zijn sappige beet en stevige structuur is deze tomaat ideaal voor in de keuken, maar evengoed om zomaar in te bijten. Beleef de smaak en laat je overtuigen!