Gehaktbrood met Toma’chef, Toma’dor en spirelli

Gehaktbrood met Toma’chef, Toma’dor en spirelli

Gehaktbrood met Toma’chef, Toma’dor en spirelli

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g Toma’dor tomaten
  • 1 grote Toma’chef tomaat
  • 500ml Toma’amoris
  • 800g kalfsgehakt
  • 4 takjes tijm
  • 3 lente-uitjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 ei
  • 50g panko
  • Spirelli
  • 400g spirelli
  • Parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel bruine suiker
  • Peper en zout
Deel op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de lente-uitjes. Meng het gehakt met de lente-ui, het ei, de panko, Toma’amoris (200ml) en gedroogde tijm tot een homogene mengeling. Kruid met peper en zout en vorm er een gehaktbrood mee.
  • Leg het gehaktbrood in een ovenschaal. Snijd de Toma’chef tomaat in plakjes en leg ze bovenop het gehaktbrood. Stop het geheel 35 minuten in de oven.
  • Houd de Toma’dor tomaten een tiental seconden onder kokend water en pel ze. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie op een zacht vuur, voeg de knoflook, de balsamicoazijn, de oregano, de bruine suiker en de gepelde tomaten toe. Voeg de Toma’amoris saus toe (300ml). Laat dit 20 minuten zachtjes garen.
  • Kook de spirelli en meng deze met de tomatensaus. Schep in een kom en werk af met parmezaan.
  • Serveer het gehaktbrood met de pasta en werk af met verse tijm.
Deel op

Waarom
Deze tomaten?

De Toma’dor is de koning van de smaak binnen ons assortiment. Dankzij zijn onevenaarbare smaak verheft deze kerstomaat zich boven alle anderen. Verrassend zoet en sprankelend!

Door zijn hapklaar en onweerstaanbaar karakter tilt deze kerstomaat iedere snack of salade naar een hoger niveau.

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.