Coquilles met Toma’muse en artisjok

Coquilles met Toma’muse en artisjok

Coquilles met Toma’muse en artisjok

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje Toma’muse tomaten
  • 2 grote artisjokken
  • 20 coquilles
  • 2 citroenen
  • 1 potje zure room
  • Olijfolie
Deel op

Bereiding

  • Kuis de artisjokken en leg ze onmiddellijk in water met citroensap zodat ze niet verkleuren. Kook ze gedurende 10 minuten in een pan met ruim water en een scheutje olijfolie tot ze gaar zijn.
  • Giet deze af en laat 1 artisjok schrikken in koud water.
  • Doe de andere artisjok in de blender samen met 2 eetlepels zure room, peper en zout.
  • Mix tot een gladde substantie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Besprenkel de Toma’muse tomaten met olijfolie, peper en zout en plaats deze gedurende 10 minuten in de oven.
  • Snij de afgekoelde artisjok in 20 partjes en bak deze in een pan.
  • Bak tegelijkertijd de coquilles aan.
  • Dresseer de crème van artisjok en schik hierop de gebakken coquilles samen met de artisjok.
  • Werk af met de gepofte tomaten.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.