Bruschetta met Toma’chef & geitenkaas

Bruschetta met Toma’chef & geitenkaas

Bruschetta met Toma’chef & geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje kleine Toma’chef tomaatjes
  • 1 stokbrood
  • 1 potje smeerbare geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 bakje physalis
Deel op
Bewaar dit recept

Bereiding

  • Blancheer de tomaten 8 tot 12 seconden en nadien laten schrikken in ijswater.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij het stokbrood overlangs in dunne gelijkmatige schijven.
  • Besprenkel het brood met olijfolie, zout en nadien uitsmeren met teentje look.
  • Pel de tomaten.
  • Steek de broodjes gedurende 6 minuten in de oven tot ze krokant gebakken zijn en nadien even laten koelen.
  • Smeer de geitenkaas op een broodje en nadien garneren met de tomaten (gebruik verschillende kleuren en verschillende vormen).
  • Gebruik per broodje één physalis, snij dit in twee en schik dit mee op het broodje.
  • Snij de ansjovis in lange reepjes, de rode ui in rondjes en dresseer mee op het broodje.
  • Afwerken met peper, zout, olijfolie en met verse kruiden (koriander, dille, bieslook, shiso,..).
Deel op
Bewaar dit recept

Waarom
Deze tomaat?

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.