Balletjes in Toma'amoris

Balletjes in Toma'amoris

Balletjes in Toma'amoris

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Toma’Amoris
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Kruiden naar keuze
  • 500 g gehakt (varken/kalf)
Deel op

Bereiding

  • Breng uw gehakt op smaak met eigen kruiden en paneermeel.
  • Vorm er kleine balletjes van.
  • Breng 2 L water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erin. Pocheer de gehaktballetjes ± 10 min. tot ze net gaar zijn. Schep ze uit het kookvocht wanneer ze boven komen drijven.
  • Verwarm de tomatensaus en giet over de gehaktballetjes.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met rijst, aardappelpuree of pasta.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

TOMA'AMORIS

Voor onze tomatensaus gaan we aan de slag met het idee uit grootmoederstijd waarin op het einde van een warme zomer de tomaten worden verwerkt tot sap en saus om de winter door te komen. In perioden van overproductie maken we heerlijke saus met tomaten die op hun toppunt zijn van smaak. Ook de tomaten met een minder perfect uiterlijk gaan mee in de pot.

Toma’Amoris is een rijke basissaus, krachtig van smaak en lekker smeuïg van textuur. De saus is goed geconcentreerd en daardoor niet zo lopend als vele sauzen. Het geheim? Een enorme hoeveelheid aan kerstomaatjes, recht uit de serres van Stoffels tomaten! Vrij van bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen.