Zwaardvis met Toma’Dor tomatensalsa

Zwaardvis met Toma'Dor tomatensalsa

Ingrediënten

  • 800 g zwaardvis in moten
  • Peper en zout

Tomatensalsa

  • 3 el kappertjes
  • 4 el sherry of witte porto
  • 1 teentje look
  • 1 rode ui
  • 1 el ontpitte zwarte olijven, in schijfjes
  • 20-tal Toma’Dor tomaatjes
  • Scheutje witte wijn
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper

Slaatje

  • 1 bokaaltje witte bonen
  • 1 kleine venkel, fijngesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 handje rucola
  • 1 sinaasappel, in kwartjes

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

Schroei de zwaardvis in een scheutje olijfolie gedurende 4 à 5 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Marineer de kappertjes eventjes in de sherry of witte porto. Verhit een scheutje olijfolie in een pan, stoof er het teentje look en de rode ui in aan. Voeg vervolgens de tomaatjes, de zwarte olijven, de gemarineerde kappertjes, de witte wijn, al de verse basilicum en een snuifje peper toe. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje.Meng alle ingrediënten voor het slaatje. Schenk de saus over de vis en serveer met het slaatje van venkel en bonen, met wat mayonaise.

Dit recept werd gemaakt door chef Peppe Giacomazza in samenwerking met Njam TV.