
Zomerse risotto met Toma Muse Color en gebakken zalm

Ingrediënten
- 4 verse zalmfilets
- 350 g risottorijst
- 1 l groentebouillon
- 1 dl witte wijn
- 2 sjalotten
- 1 teentje look
- 250 g Toma’Muse color tomaatjes
- gedroogde tijm
- ½ el gedroogde tijm
- Balsamicocrème
- 50 g parmezaanse kaas
- Olijfolie
- 1 el boter
- Peper van de molen
- Grof zout
- Groen voor de afwerking (kan met tuinkers, preischeuten, rucola…)
Type gerecht

Warm gerecht
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Halveer de Toma’Muse color tomaatjes en leg in een ovenschotel met de open kant naar boven. Besprenkel olijfolie en wat balsamicocrème over de tomaatjes en kruid met gedroogde tijm, peper en zout.
- Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de zalmfilets kort aan beide kanten mooi bruin. Leg deze dan afgedekt in een ovenschotel en plaats ze voor de rest van de tijd bij de tomaatjes in de oven.
- Verhit een (gietijzeren) kookpot met een scheutje olijfolie.
Snipper de sjalotjes en de look fijn en bak aan in de hete olijfolie. - Voeg de risottorijst toe en laat deze even meebakken.
- Blus met de wijn en een scheutje bouillon. Roer goed doorheen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Doe er dan steeds weer een beetje bouillon bij, tot al het vocht is opgenomen en de risotto gaar is.
- Haal de ovenschotel met de gebakken Toma’Muse color tomaatjes uit de oven en meng de tomaatjes onder de risotto. Houd er een paar apart om straks je bordje af te werken.
Roer de eetlepel boter door de risotto en kruid eventueel nog wat bij met peper. - Schep wat risotto in een diep bord, rasp er wat parmezaanse kaas over en leg er een mooi stuk zalm op. Werk af met wat groen en enkele gebakken tomaatjes.
Gerecht gemaakt door @maison_madelise