Zalmforel met citroen en gegrilde Toma’Muse

Zalmforel met citroen, gegrilde Toma’Muse tomaatjes en een frisse salade

Ingrediënten

  • 4 volkoren broodje
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • 4 zalmforels
  • kervel & platte peterselie 1 pakje
  • 800 gram Toma’Muse grill tomaatjes
  • 100 gram baby leaf sla
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  • Pel de knoflook en snijd in dikke plakken. Boen de citroen goed schoon en snijd ook in plakken. Wrijf de vis goed in met olie en kruid met een snuifje (grof) zout en zwarte peper. Schik de vis in een ovenschaal. Snijd de steeltjes van de peterselie en stop de steeltjes samen met de kervel in de buikholte van de vis. Stop er ook de knoflook en de helft van de plakjes citroen in. Maak tot slot enkele inkepingen in de bovenkant van de vis, schik er de rest van de plakjes citroen op en schuif de schaal zo’n 30 min. de oven in of tot de vis mooi gaar is.
  • Meng de het kruidensausje (dit kan je in het doosje van de kerstomaten terugvinden) onder de tomaatjes en schuif ze de laatste 15 min. mee de oven in bij de vis.
  • Hak intussen de peterselie fijn en schep de helft onder de sla samen met een scheutje olie, een snuifje zout en zwarte peper.
  • Controleer of de vis en de tomaatjes gaar zijn, werk af met de rest van de peterselie en serveer samen met het brood en de sla. Smakelijk!

Recept gemaakt door Foodbag