Zalm met Toma’Muse Color & tomatencoulis

Zalm met Toma’Muse Color en een coulis van tomaat

Ingrediënten

  • 250 gram Toma’Muse color tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 300 ml water
  • Peper en zout
  • Takje rozemarijn
  • Stuk zalm per persoon

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Coulis: Pel 15 Toma’Muse color tomaten, stoof deze kort aan met één sjalot, teentje look en een takje rozemarijn. Blus met water en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Haal de rozemarijn eruit en blend alles samen tot een glad geheel. Kruiden met peper en zout.
  • Snij de overige Toma’Muse color tomaten in stukken en marineer deze met olijfolie en grof zout.
  • Bak de zal goudbruin en laat even verder garen in de oven op 180°C.
  • Dresseer alles mooi op een bord.

TIP: Je kan het gerecht afwerken met eetbare bloemen of een pittige olijfolie.

Gerecht gemaakt door chef Peter Vangenechten