Vegi steak tartare met Toma’Muse tomaten

Vegi steak tartare met Toma'Muse tomaten

Ingrediënten

  • 2 bakjes Toma’Muse
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout
  • 1 el sherry azijn
  • 5 el olijfolie
  • 4 gele tomaatjes

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Toma’Muse tomaten in vier snijden en zaadlijsten verwijderen maar apart bewaren.
  • Fijne blokjes snijden van het tomatenvlees.
  • Toma’Muse blokjes aanbakken in olijfolie. Vocht laten verdampen en afkruiden met peper en zout en eetlepel mosterd.
  • Laat de blokjes uitlekken in een zeef en bewaar het vocht.
  • Mengsel laten afkoelen en kruiden met peper en zout.
  • Neem een dresseerring en vul deze met de Toma’Muse blokjes. Goed aandrukken.
  • Dressing: 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sherry azijn, peper en zout, sap van tomaat en zaadlijsten.
  • Dit alles goed losroeren en dresseren op het bord.
  • Afwerken met groene kruiden en een geel tomaatje fijn gesneden.

Gerecht gemaakt door Alex Verhoeven (restaurant Hert)