
Tomatenburger met Toma'Chef tomaten

Ingrediënten
- 4 Toma’Chef tomaten
- Blik kikkererwten (400 gram)
- 25 gram havermout
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el sesampasta
- 1 tl paprikapoeder
- Sap van halve citroen
- Peper en zout
Type gerecht

Warm gerecht
Bereiding
- Spoel de kikkererwten en mix ze grof in een keukenmachine.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Meng de havermout, ui, knoflook, sesampasta, kruiden en het citroensap door het kikkererwten mengsel.
- Maak van het mengsel 4 kleine burgers.
- Zet de burgers een kwartier in de koelkast, zo worden ze wat steviger.
- Bak de burgers in een pan ongeveer 10 minuten om en om tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de tomaten doormidden en leg de burgers hier bovenop.
Tip: afwerken met toppings naar keuze (rucola, kaas, saus,…)