Tomatenburger met Toma’Chef tomaten

Tomatenburger met Toma'Chef tomaten

Ingrediënten

  • 4 Toma’Chef tomaten
  • Blik kikkererwten (400 gram)
  • 25 gram havermout
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el sesampasta
  • 1 tl paprikapoeder
  • Sap van halve citroen
  • Peper en zout

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten en mix ze grof in een keukenmachine.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Meng de havermout, ui, knoflook, sesampasta, kruiden en het citroensap door het kikkererwten mengsel.
  • Maak van het mengsel 4 kleine burgers.
  • Zet de burgers een kwartier in de koelkast, zo worden ze wat steviger.
  • Bak de burgers in een pan ongeveer 10 minuten om en om tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de tomaten doormidden en leg de burgers hier bovenop.

Tip: afwerken met toppings naar keuze (rucola, kaas, saus,…)