Toma’Muse, hummus en gepocheerd ei

Toma'Muse met hummus en gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 2 x 200 g Toma’Muse™ tomaten
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1/2 – 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 kopje takjes oregano
  • 6 kleine Libanese of platte broodjes, geroosterd (zie tip)
  • 250 g hummus
  • Srirachasaus, voor het serveren

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Om eieren te pocheren brengt u in een middelgrote steelpan water aan het sudderen en voegt u wat witte azijn toe. Het water hoort slechts zachtjes te borrelen; roer in het water. Breek elk ei afzonderlijk in een klein schaaltje en laat het in het sudderende water glijden. Roer zachtjes om een draaikolk in het water te maken. Voor een zacht ei laat u het 5-6 minuten sudderen. Gebruik een schuimspaan om de eieren uit het water te halen en op een bord te leggen dat bedekt is met een papieren handdoekje.
  • Ondertussen warmt u op een middelhoog vuur een anti-aanbakpan op. Voeg de olie, chilivlokken en tomaten toe. Kook ze 3 minuten en schud de pan daarbij regelmatig. Voeg de oregano toe en blijf nog 2-3 minuten koken, terwijl u de pan regelmatig schudt, totdat de tomaten geblakerd zijn.
  • Smeer hummus op het geroosterde brood en snijd dat vervolgens doormidden. Plaats telkens anderhalve snee brood op een serveerbord. Schep er de tomaten op. Plaats er een ei bovenop. Besprenkel alles met s Serveer het gerecht.

 

Tip: Plat brood kunt u het best roosteren door aan beide kanten lichtjes met een borstel olie aan te brengen en het in de oven 5 minuten op 200 °C te roosteren.