Toma’Muse bruschetta met jalapeno dressing

Toma'Muse bruschetta met jalapeno dressing

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta brood
  • ½ rode ui
  • 1 stengel lente ui
  • 1 bakje Toma’Muse tomaten
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balcamico azijn
  • ½ kl gedroogde oregano
  • ½ lookpoeder
  • Peper
  • Zout
  • rucola

Type Gerecht

Apero

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Snij het ciabatta brood in sneetjes van ongeveer 2 à 3 cm
  3. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Rooster deze 5 minuten in de oven tot ze lichtjes getoast zijn.
  4. Was de tomaatjes en snij ze in blokjes en doe ze in een mengkom
  5. Maak de ui schoon en versnipper een halve rode ui. Voeg dit bij de tomaatjes in de mengkom
  6. Was de lente ui en snij het uiteinde en de donkerste groen stengels weg. Snij de lente uit fijn en doe deze ook in de mengkom
  7. Voeg 1el extra vierge olijfolie en 1el balsamico azijn toe in de mengkom. Nadien afkruiden met oregano, lookpoeder, peper en zout
  8. Meng alles onder elkaar
  9. Verdeel de tomatensalsa over de sneetjes ciabatta brood
  10. Schuif de bakplaat vervolgens nog voor 5 minuten in de oven zodat de salsa ook licht verwarmd wordt.
  11. Neem de bruscetta’s uit de oven en verdeel ze over een houten plank of schaal.
  12. Werk af met rucola