
Toma’Gusto soepje met duif

Ingrediënten
- 6 Toma’Gusto Tomaten
- 2 uien
- 1 teentje look
- 2 middelgrote aardappelen
- 4 middelgrote wortels
- 2 l gevogeltebouillon
- Olijfolie
- Peper en zout
- Paprikapoeder
Type gerecht

Sap
Bereiding
- Snijd alle groenten in kleine stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot.
- Voeg de ui en de look toe en stoof deze even glazig.
- Voeg de stukjes wortel en aardappel toe en laat even meestoven.
- Voeg de Toma’Gusto stukken toe en roer alles goed om. Laat even meestoven.
- Giet ongeveer 1,5 l bouillon in de kom, tot de groenten onder staan en laat koken tot alle groentjes gaar zijn.
- Mix de soep glad. Voeg de rest van de bouillon toe en eventueel wat meer of minder naargelang de dikte van de soep.
- Laat na het mixen/blenden nog eventjes doorkoken.
- Serveer in mooie kommetjes en werk af met verse croutons en wat bladpeterselie.
Tip voor een feestelijke soep: Braad een duivenborstjes kort in een klontje boter rosé en snijd het in dunne reepjes.
Recept gemaakt door @maison_madelise