Toma’Gusto groenten ovenschotel

Toma'Gusto groenten ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1½ courgette
  • 8 Toma’Gusto tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 rode uien
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g takjes rozemarijn
  • snufje peper en zout

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aubergines, courgette, mozzarella en Toma’Gusto tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
  • Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min.
  • Meng de rest van de knoflookolie door de courgette.
  • Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat, mozzarella en ui rechtop in de schaal.
  • Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.
  • Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.

Recept gemaakt door Celien Rombouts