
Taart met Toma'Muse en ajuin

Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 250g bloem
- 125g boter
- 50g gemalen Gruyere
- Snuifje zout
Voor de vulling
- 120g boter
- 1kg zoete ajuin (fijngesneden)
- 4 teentjes look (fijngesneden)
- 1tl fijngehakte rozemarijn
- 100g gemalen Gruyere
- 500g Toma’Muse tomaten
- Olijfolie
- Peper & zout
Type gerecht

Grill
Bereiding
- Maak het deeg door de bloem, gruyere en boter te mengen. Voeg eventueel een beetje ijskoud water toe. Kneed het geheel tot een mooie bol en pak het in in vershoudfolie. Plaats 30 minuten in de koeling.
- Stoof voor de vulling de ajuin, look en rozemarijn aan op een laag vuur tot deze mooi gekarameliseerd is. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C, rol het deeg uit voor een taartvorm van +- 25 cm.
- Plaats het deeg in de ingevette bakvorm en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Plaats bakpapier boven het deeg en doe hier bakparel op. Bak gedurende 10 minuten, verwijder hierna de bakparels en het bakpapier, laat daarna nog 5 minuten bakken.
- Haal de taart uit de oven en bestrooi de taartbodem met de gemalen gruyere, doe hierboven de gekarameliseerde ui. En werk af met de gehalveerde tomaatjes. Kruid met peper en zout en een kleine hoeveelheid olijfolie. Plaats terug in de oven gedurendende 20 minuten.
- Laat de taart even koelen voor deze uit de bakvorm te halen.
Gerecht gemaakt door Pieter Coomans (restaurant Wingerd)