Schelpjespasta met Toma’Box en rivierkreeft

Schelpjespasta met Toma’Box tomaatjes en rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 400 g pastaschelpen (grote)
  • 200 g rivierkreeften
  • Toma’Box (200g kerstomaten)
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • verse dille
  • 150 g mascarpone
  • 150 g Griekse yoghurt
  • roze peperbollen
  • olijfolie
  • peper en zout

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Kook de pastaschelpen beetgaar in gezouten water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof aan in wat olijfolie.
  • Giet de pasta af. Roer de mascarpone en de Griekse yoghurt los, kruid met peper en zout en breng op smaak met de knoflook, de ui en het citroensap. Meng het sausje onder de pasta.
  • Hak de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking. Spoel en halveer de tomaatjes. Meng de dille en de Toma’Box tomaatjes onder de pasta.
  • Schep de pasta in kommetjes en leg er de rivierkreeftjes, de resterende takjes dille en de verkruimelde roze peperbolletjes bij.

Gerecht gemaakt door @missfood07