fbpx

Toma’Muse met zalm & avocado

Salade met Toma'Muse gerookte zalm & avocado

Ingrediënten

  • 250 g Toma’Muse™ tomaten
  • 4 dikke sneden (ongeveer 200 g) zuurdesembrood
  • Kookspray met olijfolie
  • 6 minikomkommers, in grote blokjes gesneden
  • 1 grote rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • 2 kropjes jonge Romeinse sla, in de breedte in sliertjes gesneden
  • 1/2 kopje kleine basilicumblaadjes
  • 200 g sneetjes gerookte zalm

Kruidendressing

  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 1 citroen, zeste fijn geraspt, uitgeperst
  • 2 theelepels mierikswortelroom
  • 1 klein teentje knoflook, geplet
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 kopje blaadjes van bladpeterselie

Type gerecht

Salade

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C op hetelucht. Breek het zuurdesembrood in brokken en leg die verspreid op een bakplaat. Spuit er een flinke hoeveelheid olijfolie op en bak ze 8 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Zet ze opzij en laat ze afkoelen.

Om de dressing te bereiden, mengt u alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en kruidt u het mengsel af met zout en peper. Kloppen of blenden tot alles goed gemengd is. Overgieten in een kan.

Halveer de Toma’Muse en plaats ze in een grote kom. Voeg de minikomkommers en avocado toe; roer zachtjes om te mengen. Spreid de sla en dan de basilicum uit op een grote schaal.

Schep er het Toma’Muse-mengsel op. Druk er de stukjes gerookte zalm in en strooi er het geroosterde brood over. Schep er de dressing over en serveer.