Provençaals Toma’Rito taartje

Provençaals Toma'Rito taartje

Ingrediënten

  • 20 Toma’Rito tomaten
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 kl. zachte mosterd
  • 1 kl. tijm
  • 1 kl. rozemarijn
  • peper en zout

Type gerecht

Grill

Bereiding

  1. Snij de Toma’Rito tomaten in 2 en verwijder de pitjes. Laat omgekeerd goed uitlekken en dep droog
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C
  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm) en vorm dikke opstaande randen
  4. Prik enkele keren met een vork in het deeg en bestrijk dun met de mosterd
  5. Leg de gehalveerde Toma’Rito tomaten naast elkaar en met het snijvlak naar boven in de taartvorm. Kruid met peper, zout, de tijm en de rozemarijn. Bestrooi met de geraspte kaas
  6. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven