
Portobello met mozzarella en gepofte Toma’Muse

Ingrediënten
- 4 stuks portobello
- 250 gram mozzarella
- 800 gram schaal Toma’Muse grill tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 400 gram conchiglie
- 1 rode ui
- 100 gram rucola
- 2 etl aceto balsamico
- 50 gram pittenmengeling
- Handvol bieslook & basilicum
- Olijfolie
- Zout en zwarte peper
Type gerecht

Warm gerecht
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Verdeel de portobello’s in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ongeveer de helft over de portobello’s. Halveer de helft van de tomaatjes en verdeel deze over de portobello’s (zie tip) en de ovenschaal. Pel de knoflook en hak fijn. Giet een flinke scheut olijfolie over de portobello’s. Kruid met de knoflook, zout en zwarte peper. Schuif zo’n 10 min. de oven in.
- Kook de pasta in het kokende water zo’n 8 min. voor al dente en 10 min. voor beetgaar. Proef zeker even!
- Pel de rode ui en snipper fijn. Schep de rode ui met de rest van de kerstomaten, de rest van de mozzarella en de rucola in een ruime kom. Schep goed om met het kruidensausje (dit kan je in het doosje van de kerstomaten terugvinden) en een flinke scheut olijfolie.
- Haal de portobello’s uit de oven en giet er de balsamicoazijn over. Schuif nog zo’n 5 min. de oven.
- Rooster de pittenmengeling goudbruin een droge pan. Snipper de bieslook en het basilicum fijn.
- Schep de rucola-mengeling, de pittenmengeling en de verse kruiden onder de pasta en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer de lauwwarme pasta met de portobello’s en gepofte tomaatjes! Smakelijk!
Recept gemaakt door Foodbag