Pasta pesto met Toma’Dor Tomaatjes

Pasta pesto met Toma’Dor tomaatjes

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren pasta
  • 1 bol Mozzarella light
  • 1 broccoli
  • 2 trossen Toma’Dor tomaten
  • Oregano, peper & zout
  • Olijfolie

Voor de pesto

  • 100 gram spinazie
  • 50 gram handjevol basilicumblaadjes (25 gram)
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • 80 ml olijfolie extra vierge

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de volkoren pasta en broccoli tot hij gaar is.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel voorzichtig met een beetje olijfolie, oregano, peper & zout. Gaar 10 minuten in de oven.
  • Plet de teentjes look en stop de spinazie, basilicumblaadjes en geraspte kaas in de blender.
  • Voeg de olie beetje bij beetje toe en kijk wanneer jij de consistentie goed genoeg vindt.
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes
  • Wanneer de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je de pesto, mozzarella, broccoli en tomaatjes toe.
  • Kruid bij naar smaak!

Recept gemaakt door Celien Rombouts