
Pasta pesto met Toma’Dor tomaatjes

Ingrediënten
- 400 gram volkoren pasta
- 1 bol Mozzarella light
- 1 broccoli
- 2 trossen Toma’Dor tomaten
- Oregano, peper & zout
- Olijfolie
Voor de pesto
- 100 gram spinazie
- 50 gram handjevol basilicumblaadjes (25 gram)
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes look
- 80 ml olijfolie extra vierge
Type gerecht

Warm gerecht
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de volkoren pasta en broccoli tot hij gaar is.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel voorzichtig met een beetje olijfolie, oregano, peper & zout. Gaar 10 minuten in de oven.
- Plet de teentjes look en stop de spinazie, basilicumblaadjes en geraspte kaas in de blender.
- Voeg de olie beetje bij beetje toe en kijk wanneer jij de consistentie goed genoeg vindt.
- Snijd de broccoli in kleine stukjes
- Wanneer de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je de pesto, mozzarella, broccoli en tomaatjes toe.
- Kruid bij naar smaak!
Recept gemaakt door Celien Rombouts