
Panzanella salade met Toma'Dor watermeloen en halloumi

Ingrediënten
- 1/2 stokbrood
- 1 tl za’atar kruiden (optioneel)
- 3 Toma’Gusto tomaten
- 300 gr Toma’Dor tomaten
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 500 gr watermeloen
- 250 gr halloumi
- olijfolie
Dressing:
- 30 ml olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1/2 teentje look
- Peper en zout
Type gerecht

Salade
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Snij of scheur of afbakstokbrood in kleinere stukjes en doe op de beklede bakplaat. Strooi er optioneel de za’atar over en giet er een royale scheut olijfolie over. Meng goed. Bak de de stukjes brood mooi goudbruin en krokant in de oven. Hussel er af en toe even doorheen. Eenmaal goudbruin en krokant, haal uit de oven en laat afkoelen.
TIP! Dit kan je makkelijk al enkele uren op voorhand doen. -
Ondertussen kan je de groenten en watermeloen gaan versnijden. Snij de Toma’Gusto tomaten in dunne plakjes. Halveer de Toma’Dor tomaten. Snij de komkommer in dunne plakjes. Pel de rode ui en hak in fijne plakjes. Verwijder de schil van de watermeloen en snij in kleine blokjes.
TIP! Je kan de groenten en watermeloen makkelijk op voorhand al versnijden en koel bewaren in de koelkast. -
Voor de dressing, hak eerst het half teentje look heel fijn en meng met de olijfolie, azijn, peper en zout.
-
Het bakken van de halloumi doe je best iets voor het serveren. Hij is namelijk op z’n lekkerst als ie warm/lauw is. Haal de halloumi uit de verpakking, dep ietwat droog en snij in kleine blokjes. Ofwel bak je de halloumi mooi goudbruin in een pan met een beetje olijfolie ofwel leg je de blokjes halloumi op een beklede bakplaat en zet je ze onder de ovengrill tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze tijdens het grillen wel even.
- Vlak voor het serveren meng je alle ingrediënten en voeg je de helft van de dressing toe. Meng nog even kort en voorzichtig en serveer. Serveer de resterende dressing er apart bij.
Gerecht gemaakt door Eliens Cuisine