
Olijven met gehakt en Toma'Gusto

Ingrediënten
- 100 gram ontpitte olijven
- 400 gram gehakt
- 4 Toma’Gusto tomaten
- 20 gram Bieslook
- 20 gram bladpeterselie
- 2 eetlepels milde mosterd
- 4 takjes rozemarijn
- 1 Limoen
Type gerecht

Grill
Bereiding
- Verwijder het vel van de Toma’Gusto tomaten. Maak een ondiepe inkerving onderaan en leg ze ongeveer 1 minuut in kokend water, hierna kan je het vel gemakkelijk verwijderen. Wanneer het vel verwijderd is, leg je de tomaat met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal.
- Snij de bladpeterselie, bieslook en olijven in stukjes en meng deze met het gehakt. Kruid af met peper en zout nadat je mosterd hebt toegevoegd. Kneed het gehakt tot 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.
- Maak een snede van 1 centimeter boven aan de tomaat en stop er vervolgens een takje rozemarijn in. Leg limoenpartjes tussen het gehakt en de tomaten. Werk af met olijfolie, peper en zout.
- Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.