Olijven met gehakt en Toma’Gusto

Olijven met gehakt en Toma'Gusto

Ingrediënten

  • 100 gram ontpitte olijven
  • 400 gram gehakt
  • 4 Toma’Gusto tomaten
  • 20 gram Bieslook
  • 20 gram bladpeterselie
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 Limoen

Type gerecht

Grill

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de Toma’Gusto tomaten. Maak een ondiepe inkerving onderaan en leg ze ongeveer 1 minuut in kokend water, hierna kan je het vel gemakkelijk verwijderen. Wanneer het vel verwijderd is, leg je de tomaat met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal.
  2. Snij de bladpeterselie, bieslook en olijven in stukjes en meng deze met het gehakt. Kruid af met peper en zout nadat je mosterd hebt toegevoegd. Kneed het gehakt tot 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.
  3. Maak een snede van 1 centimeter boven aan de tomaat en stop er vervolgens een takje rozemarijn in. Leg limoenpartjes tussen het gehakt en de tomaten. Werk af met olijfolie, peper en zout.
  4. Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.