
Oesters met Toma’Chef tomaten

Ingrediënten
- 4 oesters
- Toma’Chef tomaten
- 1 el olijfolie
- 1 kl sojasaus
- ½ sap limoensap
- Snuifje zwarte peper
Type gerecht

Apero
Bereiding
- Pak de oester met de platte schelp naar boven met één hand vast.
- Steek met een oestermes tussen de twee schelphelften. Doe dit recht in het scharnier. Dit is het spitsere deel van de oester. Let op dat je niet gaat wrikken. Dan kan de schelp breken en heb je kans op schilfers in het oestervlees.
- Schuif het mes onder de oester om deze los te maken van de onderste schelp.
- Verschillende kleuren Toma’chef tomaten
- Vinaigrette: olijfolie, sojasaus en limoensap.
- Toma’chef tomaten dresseren op de oester en afwerken met vinaigrette.
- Eindigen met een draai van de pepermolen.
Gerecht gemaakt door Alex Verhoeven (restaurant Hert)