fbpx

Mini tarte tatins met Toma’Chef

Mini tarte tatins met Toma'Chef

Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1/2de bakje Toma’Chef tomaatjes
  • 3 el honing
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • snuifje zout
  • zwarte peper van de molen
  • verse tijm

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de Toma’Chef tomaatjes en doe ze in een steelpannetje samen met twee eetlepels water de olijfolie, een snuifje zout en de honing. Laat lichtjes karameliseren maar zorg ervoor dat de tomaatjes een beetje hun vorm behouden.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek er rondjes uit met behulp van een glas. Leg de rondjes deeg op een bakplaat met bakpapier. Lepel er wat van de gekarameliseerde tomaatjes op en sluit de randen naar binnen toe. Kruid met wat verse peper van de molen.
  • Klop het eitje los en strijk er de randen van het deeg mee in met behulp van een borsteltje.
  • Bak de taartjes zo’n 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met wat verse tijm.

Recept gemaakt door Manon Macaron