Kleurrijke galette met Toma’Chef tomaten

Kleurrijke galette met Toma’Chef tomaten

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g ricotta
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • verse tijm
  • 1 ei
  • 4 grote Toma’chef tomaten en enkele kleine kerstomaatjes
  • kleine mozzarella bolletjes

Type gerecht

Grill

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem het bladerdeeg en bestrijk dit met de ricotta, laat wel genoeg ruimte aan de rand over want deze vouw je straks naar binnen.
  • Meng wat olijfolie met peper, zout en kruiden naar smaak en besprenkel de ricotta hiermee.
  • Snij de tomaten in schijfjes, halveer ook de kerstomaatjes. Leg nu de tomaatjes op de ricotta. Besprenkel met de balsamicoazijn en ahornsiroop.
  • Roer het ei los in een kommetje en smeer de rand van het bladerdeeg hiermee in.
  • Plaats de galette in de oven en bak ongeveer 15 min.
  • Neem even uit de oven en leg er nu de gehalveerde mozzarella bolletjes op.
  • Nog 5 minuutjes bakken en klaar.
  • Afwerken met verse tijm.

Gerecht gemaakt door @missfood07