
Kipspiesjes met Toma'Dor dipsaus

Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl cayennepeper
- 50 gr gepofte rijst (rice crispies)
- 50 ml azijn
- 1 grote el suiker
- 100 gram Toma’Dor Tomaatjes
- 1 snuifje currypoeder
- 1 snuifje paprikapoeder
Type gerecht

Apero
Bereiding
- Snijd de kipfilets in lange reepjes en steek ze op een houten stokje. Kruid met paprikapoeder, currypoeder en cayennepeper
- Snijd de kerstomaatjes in twee. Warm de azijn samen met de suiker op in een pannetje op het vuur. Voeg de tomaatjes er aan toe een laat ze zachtjes stoven tot een compote gedurende een 5-tal minuutjes. Voeg nog een snuifje currypoeder en een snuifje paprikapoeder toe voor extra smaak
- Mix de gepofte rijst tot kruimels. Grill de kippenspiesjes goudbruin in de pan. Mix de tomatencompote tot een gladde dipsaus
- Schik de spiesjes op een bord. Dip ze eerst in de tomatensaus en vervolgens in de crumble van gepofte rijst
TIP: Serveer met een salade, brood, aardappelen of pasta
Dit recept werd gemaakt door chef Bart Desmidt in samenwerking met Njam TV.