fbpx

Kerstige tomatentaart met Toma’Chef

Kerstige tomatentaart met Toma'Chef

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • boom: 14-tal groene Toma’Chef tomaatjes
  • sterren: 4 gele Toma’Chef tomaatjes
  • kerstballetjes: 4 rode Toma’Chef tomaatjes
  • stam: 1 Toma’Muse
  • 1 potje ricotta (250 g)
  • paprikapoeder
  • klein snuifje Rose Harissa kruiden (Mill Mortar)
  • peper en zout van de molen
  • 5 plakjes coppa of gandaham
  • gedroogde basilicum

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg het vel bladerdeeg op het bakpapier dat er rond zit op een bakplaat
  • Verdeel de ricotta over het bladerdeeg. Laat 2 cm over aan de rand.
  • Kruid de ricotta met het paprikapoeder, peper van de molen, grof zout en indien je het graag wat pittig wenst een snuifje roze harissa.
  • Halveer de groene kerstomaatjes en vorm een mooie kerstboom in het midden.
  • Snijd de gele tomaatjes in langwerpige stukjes om sterretjes te vormen.
  • Snijd de topjes van de rode tomaatjes af om kerstballetjes te maken en verdeel de restjes over te taart.
  • Snijd de roodbruinToma’Muse in de lengte doorheen voor de stam.
  • Verdeel de coppa-ham in kleine stukjes en schik tussen en rond de boom.
  • Plooi de rand eventjes om, zodat de ricotta niet van de taart loopt tijdens het bakken.
  • Plaats de tomatentaart 17 minuutjes in de voorverwarmde oven. Hou zeker in de gaten!
  • Bestrooi na het bakken met nog wat gedroogde basilicum.

Recept gemaakt door maison_madelise