Hummus met Toma’Dor en broodstengels

Hummus, geroosterde Toma'Dor en broodstengels

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 trosje Toma’dor tomaatjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el tahini
  • 1 vel kant en klaar bladerdeeg
  • 5 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat, snijd er repen van en draai er mooie broodstengels van.
  • Strijk de broodstengels in met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en wat Provençaalse kruiden.
  • Neem een ovenschaaltje en doe hier de tomaatjes in. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Zet de tomaatjes en de bladerdeegstengels in de oven en rooster zo’n 15 minuten.
  • Pel de knoflook en doe die samen met de uitgelekte kikkererwten, de rest van de olijfolie en de tahini in de keukenrobot. Mix fijn.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en mix de helft ervan onder de hummus. Schep de hummus in een schaal, werk af met de resterende tomaatjes en serveer met de broodstengels.

Recept gemaakt door Manon Macaron