
Hartige cheese cake met Toma'Chef tomaatjes

Ingrediënten
- 200 g zoute crackers
- 150 g Grana Padano
- 250 g ricotta
- 150 g Griekse yoghurt
- 200 ml room
- 8 g bladgelatine
- 100 g boter
- 500 g Toma’Chef tomaatjes
- 1 bosje bosuitjes of bieslook
- 1 bosje basilicum
- Extra virgine olijfolie
- Zout en peper
Type gerecht

Apero
Bereiding
- Blend de crackers heel fijn om de taartbodem te maken. In een schaal combineer je het kruim met wat gesmolten boter.
- Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en plaats het mengsel hierop. Druk het wat aan en strijk het glad. Zet de vorm een half uur in de koelkast.
- Week de bladeren gelatine een paar minuten in koud water, giet het water weg en meng de gelatine op een laag vuur met een paar lepels room.
- Klop de rest van de room stijf en roer er daarna de ricotta doorheen, dan de fijngeraspte Grana Padano, de yoghurt en de gesmolten gelatine.
- Vermeng alles goed en giet het daarna over de kruimbodem in de spingvorm.
- Strijk het geheel mooi glad.
- Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
- Garneer de cheesecake met verse Toma’Chef tomaatjes en eventueel wat basilicum en bieslook.
- Maak af met zout, vers gemalen peper en een paar druppels goede olijfolie.