Hartige cheese cake met Toma’Chef tomaatjes

Hartige cheese cake met Toma'Chef tomaatjes

Ingrediënten

  • 200 g zoute crackers
  • 150 g Grana Padano
  • 250 g ricotta
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 200 ml room
  • 8 g bladgelatine
  • 100 g boter
  • 500 g Toma’Chef tomaatjes
  • 1 bosje bosuitjes of bieslook
  • 1 bosje basilicum
  • Extra virgine olijfolie
  • Zout en peper

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Blend de crackers heel fijn om de taartbodem te maken. In een schaal combineer je het kruim met wat gesmolten boter.
  • Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en plaats het mengsel hierop. Druk het wat aan en strijk het glad. Zet de vorm een half uur in de koelkast.
  • Week de bladeren gelatine een paar minuten in koud water, giet het water weg en meng de gelatine op een laag vuur met een paar lepels room.
  • Klop de rest van de room stijf en roer er daarna de ricotta doorheen, dan de fijngeraspte Grana Padano, de yoghurt en de gesmolten gelatine.
  • Vermeng alles goed en giet het daarna over de kruimbodem in de spingvorm.
  • Strijk het geheel mooi glad.
  • Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
  • Garneer de cheesecake met verse Toma’Chef tomaatjes en eventueel wat basilicum en bieslook.
  • Maak af met zout, vers gemalen peper en een paar druppels goede olijfolie.