Hartige amandeltaart met Toma’Chef tomaten

Hartige amandeltaart met Toma'Chef tomaatjes en ricotta

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gr amandelmeel
  • 350 gr (geiten)ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 2 x Toma’Chef mandje met kleine gekleurde tomaten (350 gr)
  • 120 gr gemengde sla

Type gerecht

Grill

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop 2 eieren los. Meng voor de taartbodem het amandelmeel samen met 60 ml olie, de losgeklopte eieren en ongeveer 50 gr ricotta (zie tip). Meng goed door elkaar tot je een stevige bal krijgt. Vet de springvorm in en beleg de bodem met een velletje bakpapier. Bevochtig je handen en druk het deeg goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en plaats 12 min. in het midden van de oven tot de korst (licht) goudbruin gebakken is.
  • Pel en pers de knoflook. Hak het basilicum en halveer de Toma’Chef tomaten. Meng de tomaten met de balsamicoazijn, de knoflook en het basilicum.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
  • Klop opnieuw twee eieren los. Meng de overige ricotta met de eieren, zout en zwarte peper.
  • Schep de ricotta over de taartbodem, schik er de Toma’Chef tomaten op en besprenkel met wat olijfolie.
  • Schuif de tomatentaart nog 15-20 min. in de oven.
  • Serveer de tomatentaart met de gemengde sla. Smakelijk!

Gerecht gemaakt door Foodbag en Sandra Bekkari