
Griekse kalfslapjes met Toma'Dor

Ingrediënten
- 4 kalfslapjes
- 3 el bloem
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 1 teentje look, geperst
- 200 ml witte wijn
- 1 blokje kippenbouillon
- 0,5 citroen, het sap
- 400 g Griekse pasta
- 16 Toma’Dor tomaatjes
- Enkele takjes verse salie, fijngehakt
- Boter
- Peper en zout
Type gerecht

Warm gerecht
Bereiding
- Kruid de kalfslapjes met peper en zout en wentel ze even door de bloem. Klop af. Smelt een klontje boter in een pan op het vuur en bak er de kalfslapjes mooi goudbruin in langs beide kanten. Haal het vlees uit de pan en zet aan de kant.
- Bak de sjalotjes en de look glazig in de pan waarin je net de kalfslapjes gebakken hebt. Blus met witte wijn, voeg een blokje kippenbouillon toe en en pers er het sap van een halve citroen over uit.
- Kook de Griekse pasta gaar en giet af.
- Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg deze samen met de fijngehakte salie aan de saus toe. Strooi er net voor het serveren wat feta en fijngehakte peterselie over. Serveer samen met de kalfslapjes.
Dit recept werd gemaakt door chef Jeroen De Pauw in samenwerking met Njam TV.