Gevulde Toma’Gusto in de oven

Gevulde Toma’Gusto in de oven

Ingrediënten

  • 150g quinoa
  • Toma’Gusto tomaten
  • 2 groene pepers, ontpit en gehalveerd
  • 400 g maïs
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 80 g kaas, geraspt
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 el oregano, fijngehakt
  • ½ el komijn, gemalen
  • peper en zout

 

Type gerecht

Grill

Bereiding

  1. Gril de groene pepers 8 minuten onder een hete grill. Laat even rusten en pel ze. Hak nadien in grove stukken en leg in een kom.
  2. Stoof de maïs en ui 10 minuten in een pan met anti-aanbaklaag. Roer af en toe om. Voeg deze bij de kom met de pepers. Breng op smaak met de oregano, olijfolie, limoensap, komijn, peper en zout.
  3. Snijd de hoedjes van de Toma’Gusto tomaten en leg ze even opzij. Schep voorzichtig de pulp uit de tomaten. Bewaar het pulp in een kom en druk het aan met een lepel om meer sap te bekomen. Bewaar 200 milliliter van het sap. Kruid de tomaten met zout.
  4. Spoel de quinoa onder koud water. Laat uitlekken en doe in een pan. Voeg er het bewaarde tomatensap en 50 milliliter water aan toe en breng aan de kook. Kruid met zout en laat 15 minuten sudderen. Roer los met een vork. Voeg nadien toe aan het maïsmengsel.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  6. Vul de tomaten met het mengsel en verdeel hierover de kaas. Plaats het hoedje opnieuw op de tomaten. Zet 15 minuten in de warme oven. Zet nadien nog 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.