
Gevulde Toma'Dor tomaatjes met paprikasaus

Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 175 gram Toma’Dor tomaten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 3 dl kippenbouillon
- 150g gemengd gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 kl gedroogde oregano
- snuifje Paprikapoeder
- zout en peper
- Olijfolie
Type gerecht

Apero
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°
- Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Fruit er de ui en de look in.
- Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten, snijd in stukjes en voeg bij de ui en de look.
- Laat eventjes mee aanbakken en roer geregeld om.
- Blus met de kippenbouillon en zet op een klein vuurtje, met het deksel erop, om de paprika te laten garen.
- Mix tenslotte de paprika tot je een glad sausje bekomt.
- Snijd voorzichtig een dekseltje van de Toma’Dor tomaatjes en hol ze voorzichtig een beetje uit. Zorg dat de zaadjes en het meeste vocht uit het tomaatje is. (Gooi dit niet weg, maar gebruik in soep of tomatensaus!)
- Meng het gehakt met de oregano, het paprikapoeder, peper, zout en het paneermeel en vul de Toma’Dor tomaatjes met dit mengsel.
- Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en plaats er de gevulde Toma’Dor tomaatjes, alsook de dekseltjes op en plaats in de oven voor 10 minuutjes.
- Doe een beetje van de warme saus in een glazen schaaltje, plaats er voorzichtig een Toma’Dor tomaatje in en zet het dekseltje er op.
Tip: Werk af met wat eetbare golden dust voor een feestelijke toets!
Recept gemaakt door @maison_madelise