Gemarineerde Toma’ Rito met stukjes Gandaham en tuinkers

Gemarineerde Toma' Rito met stukjes Gandaham en tuinkers

Ingrediënten

  • 15 Toma’rito tomaatjes
  • 1 schel Gandaham
  • 20gr suiker
  • 50ml water
  • 100ml Gin
  • Tuinkers

 

Type gerecht

Apero

Bereiding

  1. Maak een kleine kruisvormige inkeping boven en onderaan op de Toma’Rito tomaatjes. Dompel ze niet langer dan tien seconden in kokend water en laat hen vervolgens ‘schrikken’ in ijskoud water. Nu kan je ze gemakkelijk met de hand pellen.
  2. Verwarm suiker en water in een pot en voeg hier de gin aan toe. Laat de tomaatjes er 24 uur in rusten.
  3. Droog de Ganda gedurende 60 minuten in een oven op 60°C. Breek stukjes af en prik deze samen met de Toma’Rito tomaatjes op een tandenstoker.
  4. Werk af met tuinkers.