Gemarineerde makreel met Toma’colorsalade

Gemarineerde makreel met guacamole en een Toma’colorsalade

Ingrediënten

  • 1 bakje Toma’Color tomaten
  • 1 Verse makreel
  • 1 Avocado
  • Koriandersteeltjes
  • Limoenen
  • Shiso (een kruising tussen munt en koriander)
  • IJzerkruid
  • Een klein bosje basilicum
  • Sushi-azijn
  • Olijfolie
  • Enkele korianderblaadjes
  • Key lime poeder
  • Peper
  • Zout
  • Korianderzaden
  • Bloedzuring
  • Enkele blaadjes Oost-Indische kersen
  • Bergamot- en bernagiebloemetjes
  • Enkele bloemetjes van de citrusafrikaan

 

Type gerecht

Sap

Bereiding

  1. Maak een schuine inkeping net onder de vin van de makreel en fileer. Marineer de vis vervolgens met olijfolie en dan pas met de sushi-azijn.
  2. Snijd de koriandersteeltjes fijn en strooi ze over de vis. Voeg peper en zout toe, en doe er ook het key lime poeder en de verse shisho bij.
  3. Bereid de jus in een grote kom: meng wat olijfolie met fijngesneden verveine en basilicum. Voeg ook de sushi-azijn en wat peper en zout naar smaak toe.
  4. Snijd de avocado’s overlangs in tweeën, trek de twee helften los en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een mengbeker en voeg de andere ingrediënten toe: olijfolie, een snuifje key lime poeder, peper en zout, het zaad en blad van koriander, limoen en sushi-azijn. Mix alles tot een smeuïge massa met de staafmixer.
  5. Dresseer de makreel op een groot bord. Strijk er wat guacamole over.
  6. Verzamel de Toma’color tomaten. Sommige tomaatjes laat je heel, andere snijd je overlangs in tweeën.
  7. Giet de jus rijkelijk over de makreel en de tomaten.
  8. Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.