
Gemarineerde makreel met guacamole en een Toma’colorsalade

Ingrediënten
- 1 bakje Toma’Color tomaten
- 1 Verse makreel
- 1 Avocado
- Koriandersteeltjes
- Limoenen
- Shiso (een kruising tussen munt en koriander)
- IJzerkruid
- Een klein bosje basilicum
- Sushi-azijn
- Olijfolie
- Enkele korianderblaadjes
- Key lime poeder
- Peper
- Zout
- Korianderzaden
- Bloedzuring
- Enkele blaadjes Oost-Indische kersen
- Bergamot- en bernagiebloemetjes
- Enkele bloemetjes van de citrusafrikaan
Type gerecht

Sap
Bereiding
- Maak een schuine inkeping net onder de vin van de makreel en fileer. Marineer de vis vervolgens met olijfolie en dan pas met de sushi-azijn.
- Snijd de koriandersteeltjes fijn en strooi ze over de vis. Voeg peper en zout toe, en doe er ook het key lime poeder en de verse shisho bij.
- Bereid de jus in een grote kom: meng wat olijfolie met fijngesneden verveine en basilicum. Voeg ook de sushi-azijn en wat peper en zout naar smaak toe.
- Snijd de avocado’s overlangs in tweeën, trek de twee helften los en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een mengbeker en voeg de andere ingrediënten toe: olijfolie, een snuifje key lime poeder, peper en zout, het zaad en blad van koriander, limoen en sushi-azijn. Mix alles tot een smeuïge massa met de staafmixer.
- Dresseer de makreel op een groot bord. Strijk er wat guacamole over.
- Verzamel de Toma’color tomaten. Sommige tomaatjes laat je heel, andere snijd je overlangs in tweeën.
- Giet de jus rijkelijk over de makreel en de tomaten.
- Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.