Gebakken vis met Toma’Muse

Gebakken vis met Toma'Muse

Ingrediënten

  • 4 visfilets van 175 g, met huid, zonder graten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kopje mayonaise met heel ei
  • 1 theelepel harissapasta
  • Krokante aardappelen of frietjes, voor het serveren

Salade van Toma’Muse

  • 250 g Toma’muse™ tomaten
  • 1 kleine citroen, uitgeperst
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1/2 theelepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
  • 2 augurken, in blokjes gesneden
  • 1 kopje koriandertakjes
  • 1 kopje muntblaadjes

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

Snijd de Toma’Muse tomaten in dikke plakken. Meng citroensap, olie, suiker, zout en peper met een garde in een kom. Voeg de Toma’Muse, kappertjes en augurken toe en roer zacht om ze te mengen. Dek de kom af en zet ze 15 minuten opzij.

Maak 2-3 sneden in de huid van de vis en kruid hem met zout en peper. Warm olie op in een grote pan met antiaanbaklaag, op een middelhoog vuur. Bak 2 stukken vis 4 minuten op de huid, terwijl u er met een bakspaan op drukt om ze plat te houden. Draai ze om en bak ze 1 minuut of totdat ze net doorbakken zijn. Leg ze op een bord, met de huid naar boven, en houd ze warm. Bak de overige visfilets.

Meng de mayonaise en harissa en schep ze op 4 serveerborden. Leg op elk ervan een visfilet. Voeg de koriander en de munt toe aan de Toma’Muse, roer voorzichtig en schep de saus op de vis. Serveer met krokante aardappelen of frietjes.