Fris dipsausje met Toma’Dor tomaatjes

Fris dipsausje met Toma’Dor tomaatjes

Ingrediënten

  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 125 gram opgeklopte roomkaas
  • 2 trossen Toma’Dor tomaten
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 limoen: zeste en sap
  • 1 lente-ui
  • handvol pijnboom- of pompoenpitten
  • Peper en zout

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rooster de pitten in de oven tot ze goudbruin kleuren
  • Meng de yoghurt en de roomkaas tot een luchtige massa
  • Voeg de olijfolie, zeste van limoen en het sap ervan toe
  • Rasp de mierikswortel en voeg toe aan het mengsel
  • Snij de lente-ui in fijne ringetjes
  • Mengsel kruiden met peper en zout
  • Snij de Toma’Dor tomaten in vier
  • Mengsel afwerken met tomaten, geroosterde pitten en lente-ui
  • Serveer met tortillachips of crackers

Recept gemaakt door Isabelle Uselli