
Fris dipsausje met Toma’Dor tomaatjes

Ingrediënten
- 125 gram Griekse yoghurt
- 125 gram opgeklopte roomkaas
- 2 trossen Toma’Dor tomaten
- 1 theelepel mierikswortel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 limoen: zeste en sap
- 1 lente-ui
- handvol pijnboom- of pompoenpitten
- Peper en zout
Type gerecht

Apero
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rooster de pitten in de oven tot ze goudbruin kleuren
- Meng de yoghurt en de roomkaas tot een luchtige massa
- Voeg de olijfolie, zeste van limoen en het sap ervan toe
- Rasp de mierikswortel en voeg toe aan het mengsel
- Snij de lente-ui in fijne ringetjes
- Mengsel kruiden met peper en zout
- Snij de Toma’Dor tomaten in vier
- Mengsel afwerken met tomaten, geroosterde pitten en lente-ui
- Serveer met tortillachips of crackers
Recept gemaakt door Isabelle Uselli