Focaccia tricolore met Toma’Box tomaatjes

Focaccia tricolore met Toma'Box tomaatjes

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 10 g zout
  • 7 g gedroogde gist
  • 30 ml olijfolie
  • 340 ml water, lauwwarm
  • Toma’Box (handvol tomaten) voor topping
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Extra olijfolie

Type gerecht

Apero

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom (behalve de tomaten en rozemarijn).
  • Meng door elkaar en kneed het deeg zo’n 10 minuten
  • Pak een beslagkom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal er in en dek af met een vochtige theedoek.
  • Laat het 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  • Vet een diepe bakplaat of -vorm in met olijfolie en stort daar het gerezen deeg voorzichtig op. Duw het deeg met je handen uit elkaar tot een rechthoek (houd nog wat ruimte over op de bakplaat want het deeg zet nog een beetje uit in de oven.
  • Probeer daarbij de luchtigheid die tijdens het rijzen is ontstaan te behouden.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met de extra olijfolie en verdeel de gesneden tomaten en rozemarijn erover.
  • Laat het deeg nog 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Besprenkel de bovenzijde met een beetje olijfolie en bak de focaccia.
  • Druk het brood op verschillende plekken in met je vinger en bak het vervolgens in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.