fbpx

Flatbread met falafel en Toma’Gusto

Flatbread met falafel en Toma'Gusto

Ingrediënten

Voor de falafel

  • 250 gr gedroogde kikkererwten
  • 0,5 rood pepertje, fijngehakt
  • 1 teentje look
  • 0,5 ui, in grove stukken
  • 1 handje koriander, grof gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 flinke snuif zout
  • Olijfolie

Voor het flatbread

  • 100 gr bloem
  • 100 gr volle yoghurt
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 tl karwijzaadjes

Voor het slaatje

  • 1 komkommer, in brunoise
  • 2 Toma’Gusto tomaten, fijngesneden
  • 2 stengels lente-ui, fijngehakt
  • 1 snuifje piment d’espelette
  • 1 snuifje zout
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 limoen, het sap
  • Enkele takjes koriander, fijngehakt
  • Enkele takjes munt, fijngehakt

Voor het yoghurtsausje

  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 klein teentje look, geperst
  • Enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • Peper en zout

Type gerecht

Warm gerecht

Bereiding

  • Laat de kikkererwten een nachtje weken in water. Giet ze af en doe ze in de blender samen met het rood pepertje, de look, de ui, de koriander, kurkuma, komijn en zout. Mix glad en voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Zet even in de koelkast en maak ondertussen het flatbread.
  • Meng de bloem met de yoghurt en een scheutje olijfolie tot een mooi deegje. Voeg er de karwijzaadjes aan toe. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout. Bak de flatbreads gedurende 15 minuten op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor het slaatje en voor het sausje. Rol balletjes van het falafeldeeg en bak ze gedurende 15 minuten in de airfryer op 180 graden.

Dit recept werd gemaakt door chef Jeroen De Pauw in samenwerking met Njam TV.