
Culinair snackbord met Toma'Muse

Ingrediënten
- 3 x 250 g Toma’Muse tomaten
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 180 ml extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel gekaramelliseerde balsamicoazijn
- 100 g zachte feta, verkruimeld
- 2 eetlepels mascarpone
- 1/2 theelepel gerookte paprika
- 1 citroen, zeste fijn geraspt
- 1 eetlepel fijngehakte gesnipperde jalapeño
- 5 takjes tijm, blaadjes afgeritst
- 24 blaadjes basilicum
- 1/4 kopje basilicumpesto
- 12 bocconcini ter grootte van kerstomaten, gehalveerd
- 30 g pecorino, fijn geraspt
- 300 g geassorteerde fijne vleeswaren
- 175 g gegrilde minipaprika’s
- 6 minikomkommers, in vieren gesneden
- 180 g gemengde olijven
- 200 g bietendip
- Assortiment kazen
- Rucola
- Pasteitjes, crackers en crostini
Type gerecht

Apero

Snack
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C op hetelucht. Snijd 250 g Toma’Muse tomaten in twee en leg ze in een kleine braadslede met de gesneden kant naar boven. Werk af met knoflook en kruid af met zout en peper. Schep er 4 eetlepels olie over en gril ze 15 minuten totdat de tomaten ietwat zijn ingezakt. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze met een lepel op een serveerbord.
Snijd ondertussen 250 g Toma’Muse tomaten in twee. Schep met een lepel voorzichtig het hart eruit, zodat er een huls overblijft. Meng de feta, mascarpone, paprika en citroenzeste en schep het mengsel in de uitgeholde tomaten. Plaats ze in een ondiepe schaal. Doe 100 ml olie bij de jalapeño en de tijm. Kruid de olie met peper en giet ze over de tomaten, dek ze af en koel ze 1 uur af in de koelkast.
Snijd de overige 250 g Toma’Muse tomaten in de breedte middendoor. Werk iedere tomaat af met een basilicumblad, een toef pesto en een stukje bocconcini. Strooi er pecorino over.
Om ze te serveren, plaatst u de tomaten met balsamicoazijn en die met feta op een grote hapjesschaal of -plank. Schik de caprese-tomaten langs de rand van de schaal. Voeg vleeswaren, paprika, minikomkommers, olijven, kaas, dipsaus, pasteitjes, crackers, crostini en rucola toe.