Ciabatta bruschetta met Toma’Muse tomaten

Ciabatta bruschetta met Toma’Muse tomaten

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 1/2 rode ui
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 bakje Toma’Muse tomaten
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1/2 kl gedroogde oregano
  • 1/2 kl lookpoeder
  • peper & zout
  • rucola

Type Gerecht

Apero

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij het ciabatta brood in sneetjes van ongeveer 2 à 3 cm.
  • Leg ze op de bakplaat en besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Rooster deze 5 minuten in de oven tot ze lichtjes getoast zijn.
  • Was de tomaatjes, snij ze in blokjes en doe ze in een mengkom.
  • Maak de ui schoon en versnipper een halve rode ui.
  • Voeg dit bij de tomaatjes in de mengkom.
  • Was de lente-ui en snij het uiteinde en de donkerste groen stengels weg. Snij de lente-ui fijn en doe deze ook in de mengkom.
  • Voeg 1el extra vierge olijfolie en 1el balsamico azijn toe in de mengkom. Nadien afkruiden met oregano, lookpoeder, peper en zout.
  • Meng alles onder elkaar.
  • Verdeel de tomatensalsa over de sneetjes ciabatta brood.
  • Schuif de bakplaat vervolgens nog voor 5 minuten in de oven zodat de salsa ook licht verwarmd wordt.
  • Neem de bruschetta’s uit de oven en verdeel ze over een houten plank of schaal.
  • Werk af met rucola.