
Ciabatta bruschetta met Toma’Muse tomaten

Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 1/2 rode ui
- 1 stengel lente-ui
- 1 bakje Toma’Muse tomaten
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1/2 kl gedroogde oregano
- 1/2 kl lookpoeder
- peper & zout
- rucola
Type Gerecht

Apero
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij het ciabatta brood in sneetjes van ongeveer 2 à 3 cm.
- Leg ze op de bakplaat en besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Rooster deze 5 minuten in de oven tot ze lichtjes getoast zijn.
- Was de tomaatjes, snij ze in blokjes en doe ze in een mengkom.
- Maak de ui schoon en versnipper een halve rode ui.
- Voeg dit bij de tomaatjes in de mengkom.
- Was de lente-ui en snij het uiteinde en de donkerste groen stengels weg. Snij de lente-ui fijn en doe deze ook in de mengkom.
- Voeg 1el extra vierge olijfolie en 1el balsamico azijn toe in de mengkom. Nadien afkruiden met oregano, lookpoeder, peper en zout.
- Meng alles onder elkaar.
- Verdeel de tomatensalsa over de sneetjes ciabatta brood.
- Schuif de bakplaat vervolgens nog voor 5 minuten in de oven zodat de salsa ook licht verwarmd wordt.
- Neem de bruschetta’s uit de oven en verdeel ze over een houten plank of schaal.
- Werk af met rucola.